Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulasz po węgiersku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Gulasz po węgiersku - składniki:
  • 60 dag mięsa wołowego/wieprzowego
  • 4 średnie ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 3 sztuki papryki w różnych kolorach
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 puszki zmiksowanych pomidorów
  • przyprawy:
  • papryka słodka
  • chili
  • kminek
  • sól
  • pieprz czarny
  • masło klarowane
  • narka pietruszki
Gulasz po węgiersku - sposób przygotowania: Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, by było rumiane, dodac pokrojonąw kostkę cebulę, oraz czosnek, gdy się zeszkli dodać paprykę. Przykryć i dusić na małym ogniu przez około 2 minuty. Zalać dwoma szklankami wody, tak by wszystko zakryć. Dodać sól i przyprawy. Dusić jeszcze przez 1,5 godziny. W miarę potrzeby dolewać wodę. Po około godzinie wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz w talarkach marchewkę. Pod koniec dodać zmiksowane pomidory (mogą być świeże). Gdy mięso będzie już miękkie, doprawić zupę do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Gulasz wołowy

Informacje o Gulasz po węgiersku

  • Blogerzy od kuchni: Moje ekspresje kulinarne

    Blogerzy od kuchni: Moje ekspresje kulinarne

    zabieganym dniu...robię to co lubię. Zaglądam do ... książek kulinarnych, ale też wiele pomysłów znajduje na innych blogach, w gazetach i programach kulinarnych. Popisowe danie: Hmn...nie mam jednego... z pewnością na liście znajdą się gulasz po węgiersku, lazania i zupa grzybowa

  • Tego szukaliście w ugotuj.to - najpopularniejsze przepisy 2014 roku

    Tego szukaliście w ugotuj.to - najpopularniejsze przepisy 2014 roku

    gulaszowi. Węgierski klasyk już od lat cieszy się w naszym kraju niegasnącą sympatią, zwłaszcza w duecie z rodzimym przysmakiem - plackami ziemniaczanymi . Mamy dla was przepis na tradycyjny węgierski gulasz od jednej z blogerek kulinarnych - Delimammy. Więcej przepisów na gulasz Gulasz węgierski czyli