Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Amarantus ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem owczym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Amarantus ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem owczym - składniki:
Amarantus ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem owczym - sposób przygotowania: Wcześniej ugotować jedną szklankę amarantusa (około 100 g suchej kaszy) Na suchej patelni krótko podsmażyć pestki słonecznika, po czym wlać 1 łyżkę oleju z pomidorów i zeszklić cebulę, pod koniec dodać starty czosnek, trzymać do lekkiego zarumienienia. Dodać amarantus i suszone zioła. Smażyć około 3 minut, co chwilę mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać pokrojone, suszone pomidory i natkę pietruszki, smażąc przez 1 minutę. Dodać opłukany i osuszony szpinak, jednoczesnie mieszać do lekkiego zwiędnięcia. Odstawić z ognia i posypać kawałkami serka.