Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą - składniki:
Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą - sposób przygotowania: Przygotowujemy marynatę - orzechy włoskie podprażamy, siekamy i zalewamy olejem rzepakowym spod suszonych pomidorów. Indyka kroimy w zgrabną dość dużą kostkę, solimy, pieprzymy i przekładamy do marynaty. Mięso powinno marynować się całą noc w lodówce. Na oleju rzepakowym podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek. Dodajemy indyka wraz z orzechową marynatą i całość chwilę smażymy na dużym ogniu. Kiedy każda kostka indyka będzie obsmażona, całość zalewamy domowym bulionem drobiowym. Dosypujemy czerwoną soczewicę, dodajemy laskę cynamonu oraz żurawinę. Przykrywamy i dusimy do miękkości. Łyżkę mąki kukurydzianej rozrabiamy w odrobinie wody i rozprowadzamy w gulaszu. Doprawiamy solą, pieprzem, sosem tabasco i sosami chili. Na sam koniec dorzucamy posiekane orzeszki pistacjowe.. Dobrze mieszamy. Podajemy ze świeżymi ziołami i orzeszkami pistacjowymi.
Gulasz wołowy