Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Leczo z indykiem i warzywami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Leczo z indykiem i warzywami - składniki:
Leczo z indykiem i warzywami - sposób przygotowania: Pierś z indyka pokroić w paseczki. Do mąki dodać sól i pieprz, oprószyć mięso. Oliwę rozgrzać w głębokiej patelni, a następnie podsmażyć paseczki indyka. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, posiekaną papryczkę chili, piórka cebuli i plasterki pieczarek. Wszystko przemieszać i zostawić na dużym ogniu na kilka minut. Następnie dodać posiekany czosnek. Zmniejszyć ogień, dodać pokrojoną marchewkę, fasolkę oraz zielony groszek. Całość dusić pod przykryciem ok 15 minut. Na koniec dodać obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory. Dusić na małym ogniu kolejne 10 minut. Doprawić świeżymi ziołami do smaku. Leczo można podawać z ryżem lub pieczywem.