Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Feijoada
Feijoada - składniki:
Feijoada - sposób przygotowania:
Fasolę namoczyć w zimnej wodzie przez noc, podobnie solone żeberka i boczek. Następnie należy odcedzić fasolę i umieścić ją w dużym garnku z zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, do miękkości. Wypłukane żeberka i boczek należy dodać do fasoli i gotować przez 30 minut na średnim ogniu. Podgrzać bardzo duży garnek i wlać oliwę z oliwek. Dodać cebulę i czosnek, następnie kiełbasę, wędzone żeberka i boczek, groszek, pieprz, liście laurowe oraz kilka liści kapusty pekińskiej. Połączyć z gotowaną fasolą i gotować przez około godzinę.
- 1 porcja czarnej fasoli
- groszek
- porcja żeberek
- porcja boczku (może byc wędzony)
- kawałek kiełbasy
- oliwa z oliwek
- 2 cebule
- czosnek
- przyprawy: np. pieprz
- liść laurowy
- plastry pomarańczy
- kilka liści kapusty pekińskiej
- ryż
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki