Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Feijoada

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Feijoada - składniki:
Feijoada - sposób przygotowania: Fasolę namoczyć w zimnej wodzie przez noc, podobnie solone żeberka i boczek. Następnie należy odcedzić fasolę i umieścić ją w dużym garnku z zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, do miękkości. Wypłukane żeberka i boczek należy dodać do fasoli i gotować przez 30 minut na średnim ogniu. Podgrzać bardzo duży garnek i wlać oliwę z oliwek. Dodać cebulę i czosnek, następnie kiełbasę, wędzone żeberka i boczek, groszek, pieprz, liście laurowe oraz kilka liści kapusty pekińskiej. Połączyć z gotowaną fasolą i gotować przez około godzinę.