Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Śliwki z marcepanem w czekoladzie
Śliwki z marcepanem w czekoladzie - składniki:
Śliwki z marcepanem w czekoladzie - sposób przygotowania:
Śliwki zalać rumem i zostawić na kilka godzin, a nalepiej na noc, następnego dnia odcedzić na sitku. Marcepan podzielić na 24 kawałki, każdy kawałek spłaszczyć, ułożyć śliwkę i zlepić. Czekoladę połamać, 100 g przełożyć od miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej (wodę podgrzać do ok 50 st. C). Czekolada powinna być płynna, ale gęsta. Miseczkę odstawić na stół, dodać pozostałe 50 g czekolady, poczekać aż się rozpuści, wymieszać. Śliwki zanurzać w czekoladzie (najłatwiej to robić, nadziewając śliwki na patyczek do szaszłyków), układać na papierze do pieczenia, pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia.
Tarta z karmelizowanymi śliwkami - klucz do sukcesu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki