Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyki z kurczaka z warzywami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szaszłyki z kurczaka z warzywami - składniki:
Szaszłyki z kurczaka z warzywami - sposób przygotowania: Mięso kroimy w dużą kostkę. W misce mieszamy oliwę z octem winnym, dodajemy oregano i paprykę, wsypujemy szczyptę soli i pieprzu. Do marynaty wkładamy kawałki kurczaka i wstawiamy do lodówki na 15-20 minut. Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych papryki kroimy w paski o szerokości około 2 cm, owijamy nimi pomidorki koktajlowe. Na natłuszczone szpadki nadziewamy na przemian kawałki kurczaka i pomidorki owinięte w paski papryki. Grillujemy około 15 minut, co jakiś czas obracając i skrapiając marynatą.