Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa z marchwi i pomarańczy
Zupa z marchwi i pomarańczy - składniki:
Zupa z marchwi i pomarańczy - sposób przygotowania:
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szalotkę obrać i pokroić w kostkę, imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzane dno garnka wlać olej, następnie dodać marchewkę i całość smażyć około 2 minut. Do garnka dodać imbir, szalotkę oraz skórkę z 1 pomarańczy. Całość mieszać 1 minutę. Wszystko zalać bulionem warzywnym i gotować około 15 minut. Kiedy marchewka będzie miękka całość zblendować. Dodać sok z pomarańczy, doprawić solą, pieprzem oraz posypać natka pietruszki
Możliwości:
- zupa świetnie smakuje mocno schłodzona z kawałkami świeżej marchewki i selera naciowego
- pomarańczę można zastąpić świeżym ananasem - zupa dostanie zupełnie innego charakteru
- 750 ml bulionu warzywnego
- 5 marchewek
- 2 pomarańcze
- 2 szalotki
- 2 cm świeżego imbiru
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- świeża pietruszka
- sól i pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki