Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Spaghetti z wędzonym łososiem, szpinakiem i szparagami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Spaghetti z wędzonym łososiem, szpinakiem i szparagami - składniki:
Spaghetti z wędzonym łososiem, szpinakiem i szparagami - sposób przygotowania: Ze szparagów usuń twarde końcówki. Górne części wrzuć na wrzątek i gotuj przez około 3 minuty, po czym przelej lodowatą wodą i odstaw na sitku, żeby odciekły. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz umyty szpinak. Duś do momentu, gdy szpinak wyraźnie zmniejszy swoją objętość. Dodaj pokrojonego w kostkę łososia i podsmażaj jeszcze przez około 1 minutę. Następnie dodaj kremowy serek oraz pieprz i podduś chwilę, aby smaki sosu się połączyły. Makaron ugotuj al dente w dobrze osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z resztą składników. Od razu podawaj.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim