Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Klopsiki w sosie z kremowego serka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Klopsiki w sosie z kremowego serka - składniki:
Klopsiki w sosie z kremowego serka - sposób przygotowania: Przygotuj klopsiki: mięso wymieszaj z cebulką, czosnkiem, musztardą, roztrzepanym jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Uformuj klopsiki wielkości sporego orzecha włoskiego. Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na sporej patelni, do zrumienienia. Przełóż na talerz na czas przygotowania sosu. Przygotuj sos: na tę samą patelnię, na której smażyły się klopsiki, wlej bulion poczekaj, aż się zagotuje. Serek lub śmietanę przełóż do większego, odpornego na wysokie temperatury kubka. Powoli dodawaj gorący bulion lub wywar i mieszaj, aby nie powstały grudki. Gdy mieszanina będzie już dosyć gorąca, wlej ją do pozostałego na patelni bulionu i dobrze wymieszaj. Ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Dodaj klopsiki i duś na średnim ogniu przez około 10-15 minut. Podawaj na ciepło, posypane posiekaną natką pietruszki.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym

Informacje o Klopsiki w sosie z kremowego serka

  • Menu dnia z egzotycznym deserem

    Menu dnia z egzotycznym deserem

    : daretocook.pl Z czym podawać klopsiki w kremowym sosie? Najlepiej pasuje do nich surówka z czerwonej kapusty lub buraczki oraz ziemniaki (opiekane lub tłuczone). Klopsiki w sosie z kremowego serka Klopsiki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego lub wołowo-wieprzowego 1 mała cebula pokrojona w drobną kosteczkę

  • Sos serowy - nie tylko do makaronu

    Sos serowy - nie tylko do makaronu

    można spotkać w wielu kuchniach świata, szczególnie europejskich, najpopularniejsze są w Skandynawii. Zwykle podaje się je z sosem i ziemniakami, a niekiedy także żurawiną. Świetnie pasują do nich również ogórki konserwowe, a także surówka z czerwonej kapusty. Klopsiki w sosie z kremowego serka