Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Omlet ziołowy z pieczarkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Omlet ziołowy z pieczarkami - składniki:
  • 5 jajek
  • 2 łyżki posiekanego estragonu
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • łyżka posiekanej natki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
  • 2 łyżki masła
  • 120-150 g świeżego twarożku koziego
  • 250 g pieczarek pokrojonych i podduszonych
Omlet ziołowy z pieczarkami - sposób przygotowania: Mieszamy trzepaczką jajka z ziołami, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy połowę masła, wlewamy połowę masy omletowej, smażymy, aż spód się przyrumieni, a powierzchnia będzie galaretowata. Posypujemy połową pokruszonego koziego serka i plasterkami podduszonych pieczarek. Przykrywamy patelnię i smażymy, aż jajka się zetną. Identycznie przygotowujemy drugi omlet. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. Dobry omlet powinien być lekki i puszysty. Najlepiej przygotować go na małej patelni. I podać bezpośrednio po usmażeniu.
Hiszpański omlet - ¡O(m)lé!