Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wyborne zrazy siekane
Wyborne zrazy siekane - składniki:
Wyborne zrazy siekane - sposób przygotowania:
Jedną cebulę pieczemy w piekarniku, grzyby moczymy godzinę w małej ilości wody. Mięso z tłuszczem drobno siekamy, dodajemy wcześniej namoczoną i odsączoną bułkę, upieczoną i roztartą cebulę, żółtka lub całe jajko, mieszamy i doprawiamy masę solą i pieprzem. Formujemy podłużne zrazy. Słoninę drobno siekamy, smażymy w płaskim rondlu. Wkładamy oprószone mąką zraziki. Rumienimy je ze wszystkich stron. Wlewamy rosół, dokładamy posiekane grzyby i całą obraną cebulę. Przykrywamy i dusimy ok. 15 minut na małym ogniu. Następnie usuwamy cebulę, a do rondla wlewamy śmietanę. Dusimy kolejne 15 minut (sos powinien nieco ściemnieć).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki