Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pikantne burgery drobiowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pikantne burgery drobiowe - składniki:
Pikantne burgery drobiowe - sposób przygotowania: Składniki na burgery dokładnie wymieszaj i podziel na cztery równe części. Z każdej z nich uformuj okrągłe burgery o średnicy nieco większej niż średnica bułki (w trakcie smażenia nieco się skurczą). Każdy powinien mieć około 2-2,5 centymetrów grubości. Na patelni rozgrzej olej lub oliwę. Na gorący tłuszcz włóż kotlety i smaż z obu stron, aż zbrązowieją. Bułki przekrój na połowy i krótko podgrzej na patelni grillowej lub w piekarniku. Kotlety nałóż na dolne połówki bułek, polej sosem, dodaj ulubione warzywa i przykryj górnymi połówkami. Podawaj od razu po przygotowaniu. Rady: Zamiast smażyć burgery, możesz je także zgrillować. Aby burgery nie rozpadały się podczas podawania, a przy tym atrakcyjnie wyglądały, możesz zabezpieczyć je, wbijając w sam środek duże wykałaczki lub bambusowe patyczki.
Ten burger jest tak piękny, że będziesz sobie z nim robił selfie

Informacje o Pikantne burgery drobiowe