Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Konfitura z pomarańczy i cebuli z chili

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Konfitura z pomarańczy i cebuli z chili - składniki:
Konfitura z pomarańczy i cebuli z chili - sposób przygotowania: Cebulę obrać i grubo posiekać, pomarańcze obrać i pokroić na grube kawałki. Włożyć do garnka cebulę i pomarańcze z pokruszoną papryczką. Gotować 40 minut na małym ogniu, mieszając. Dodać sól, cukier oraz ocet i gotować ok. godziny. Wlać do wyparzonego słoika, dokładnie zakręcić i trzymać w lodówce. Składniki wystarczają na jeden słoik, polecam od razu zwiększyć ilość, bo konfitura jest wspaniała - doskonała w duecie z ciemnym pieczywem i serem manchego!