Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krem selerowy z groszkiem
Krem selerowy z groszkiem - składniki:
Krem selerowy z groszkiem - sposób przygotowania:
Selera i cebulę obieramy, kroimy w plastry, wkładamy do rondla. Dodajemy oczyszczonego i pokrojonego na nieduże kawałki pora, 2 łyżki masła, wlewamy szklankę bulionu i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Miękkie warzywa miksujemy, zalewamy resztą wrzącego bulionu, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy kilka minut. W osobnym garnku w niewielkiej ilości lekko posolonej i posłodzonej wody gotujemy groszek, odcedzamy i dokładamy do zupy. Przyprawiamy startym imbirem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki