Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tartaletki z szynką i jabłkami
Tartaletki z szynką i jabłkami - składniki:
Tartaletki z szynką i jabłkami - sposób przygotowania:
Masło i ser ścieramy na tarce. Łączymy z mąką i przyprawami, zagniatając ciasto. Jeśli chcemy, aby po upieczeniu miało miękkie brzegi, dodajemy też żółtka. Przekładamy do natłuszczonych foremek, dociskając ciasto palcami. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180°C (z termoobiegiem). Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy serem pleśniowym (trochę sera zostawiamy). Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach i kładziemy na warstwie sera. Z plastrów szynki formujemy różyczki i układamy na wierzchu. Zapiekamy 15 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy resztą sera. Dekorujemy winogronami i listkami szałwii.
Tarta podwójnie buraczana z serem feta
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki