Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Omlet z boczniakami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Omlet z boczniakami - składniki:
Omlet z boczniakami - sposób przygotowania: Boczniaki myjemy i kroimy w paseczki. Obraną cebulę kroimy w kostkę i wraz z grzybami smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną paprykę i część posiekanej zieleniny, mieszamy, przyprawiamy, przekładamy na talerz, a patelnię wycieramy papierowym ręcznikiem. Jajka miksujemy z mlekiem, solimy, wylewamy na rozgrzane na patelni masło. Na wierzchu układamy boczniaki i smażymy na małym ogniu, aż masa jajeczna się zetnie. Składamy omlet na pół, zsuwamy na ogrzany talerz, posypujemy pozostałą zieleniną. Rada: O tej porze roku należy jak najczęściej jeść kiełki, które mają mnóstwo witamin i składników odżywczych. Najlepiej dodawać je do potraw na surowo.
Hiszpański omlet - ¡O(m)lé!