Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Omlet z boczniakami
Omlet z boczniakami - składniki:
Omlet z boczniakami - sposób przygotowania:
Boczniaki myjemy i kroimy w paseczki. Obraną cebulę kroimy w kostkę i wraz z grzybami smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną paprykę i część posiekanej zieleniny, mieszamy, przyprawiamy, przekładamy na talerz, a patelnię wycieramy papierowym ręcznikiem. Jajka miksujemy z mlekiem, solimy, wylewamy na rozgrzane na patelni masło. Na wierzchu układamy boczniaki i smażymy na małym ogniu, aż masa jajeczna się zetnie. Składamy omlet na pół, zsuwamy na ogrzany talerz, posypujemy pozostałą zieleniną.
Rada: O tej porze roku należy jak najczęściej jeść kiełki, które mają mnóstwo witamin i składników odżywczych. Najlepiej dodawać je do potraw na surowo.
Hiszpański omlet - ¡O(m)lé!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki