Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierożki z łososiem
Pierożki z łososiem - składniki:
Pierożki z łososiem - sposób przygotowania:
Myjemy pora, kroimy w cienkie plasterki, a następnie smażymy na maśle. Dodajemy nierozmrożony groszek, chwilę dusimy.
Zdejmujemy z ognia. Rybę mieszamy z serkiem, ostudzonym porem i groszkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkowujemy, wycinamy z niego kółka i nakładamy na środek każdego z nich nadzienie. Zlepiamy pierogi, smarujemy żółtkiem, układamy na blasze przykrytej pergaminem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C i pieczemy około 20 minut.
Informacje o Pierożki z łososiem
-
Łosoś - 10 pomysłów na pyszny i zdrowy obiad [PRZEPISY]
uformować je w dowolne kształty, np. rybek (jak na ilustracji). Pierożki z łososiem por 3 łyżki masła 3 łyżki mrożonego groszku 300 g upieczonego łososia 100 g serka kremowego opakowanie ciasta francuskiego mrożonego żółtko (do posmarowania) Myjemy pora, kroimy w cienkie plasterki, a następnie
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki