Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rollsy z ogórka
Rollsy z ogórka - składniki:
Rollsy z ogórka - sposób przygotowania:
Ogórka dobrze myjemy. Zostawiamy skórkę, obieraczką do warzyw (najlepiej taką, która przypomina strugaczkę do parmezanu) precyzyjnie obieramy, wracając w to samo miejsce, tak aby tworzyły się długie, cienkie, równe paski. Następnie paski oprószamy solą i odkładamy. Miksujemy resztę składników (poza pestkami granatu). Paski ogórka odsączamy z nadmiaru soków, przykładając do nich ręcznik papierowy. Plaster ogórka układamy prostopadle do siebie, na jego dolną część kładziemy małą łyżeczkę masy migdałowej i zwijamy w górę, tworząc rollsy. Układamy na półmisku, dekorujemy liśćmi bazylii lub kolendry i posypujemy pestkami granatu.
Pestki granatu to idealny akcent smakowy i kolorystyczny dla tej przekąski.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki