Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zimowa zupa z orkiszem
Zimowa zupa z orkiszem - składniki:
Zimowa zupa z orkiszem - sposób przygotowania:
Orkisz moczymy przez 12 godzin. Boczek, a także posiekane: cebulę, czosnek oraz natkę, majeranek i bazylię podsmażamy 5 minut na łyżce oliwy. Dodajemy pomidory, wodę i zagotowujemy. Wsypujemy orkisz, doprawiamy. Gotujemy do czasu, aż ziarna zmiękną. Przed podaniem dolewamy resztę oliwy i posypujemy parmezanem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki