Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tarta z anchois i kaparami
Tarta z anchois i kaparami - składniki:
Tarta z anchois i kaparami - sposób przygotowania:
Przygotowujemy ciasto. Drożdże i cukier rozprowadzamy ciepłym mlekiem i mieszamy z mąką. Dodajemy sól, jajka i miękkie masło, zagniatamy ciasto. Oprószamy mąką, przykrywamy i odstawiamy, by wyrosło. Przygotowujemy farsz. Posiekaną cebulę i roztarty z solą czosnek smażymy na oliwie. Doprawiamy pieprzem i tymiankiem. Wkładamy liść laurowy, przykrywamy i dusimy ok. 25 minut. Dodajemy posiekane kapary, solimy i mieszamy. Większością wyrośniętego ciasta wylepiamy formę do tart wysmarowaną oliwą. Na cieście równomiernie rozkładamy nadzienie, pozostawiając przy brzegu formy margines (1 cm) ciasta. Na wierzchu układamy oliwki i zrolowane filety anchois. Z odłożonego ciasta formujemy wałek długości równej obwodowi formy. Układamy go wokół brzegu ciasta i smarujemy oliwą. Pieczemy 20 minut w temperaturze 240°C. Podajemy na gorąco.
Tarta podwójnie buraczana z serem feta
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki