Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Brie i camembert w złotej skorupce

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Brie i camembert w złotej skorupce - składniki:
Brie i camembert w złotej skorupce - sposób przygotowania: Serek brie przekrawamy poziomo na dwie równe części, a camembert na 3 lub 4. Każdy plaster sera najpierw obtaczamy w mące, potem w jajkach roztrzepanych z odrobiną oleju i na końcu w bułce tartej. Następnie smażymy każdą porcję w głębokiej oleju na jasnozłoty kolor. Podajemy na gorąco z miską kolorowych sałat w sosie winegret. Rada: Chrupiąca skórka, a w środku kremowy serek rozpływający się w ustach - prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Nie podawajcie jednak tego dania prosto z piekarnika, można się nim bardzo poparzyć.

Informacje o Brie i camembert w złotej skorupce

  • Ekspresowe menu dnia ze smażonym serem

    Ekspresowe menu dnia ze smażonym serem

    smażonych serów pleśniowych doskonale pasuje konfitura z żurawiny . Oprócz niej, możesz podawać je także z mieszanką sałat polanych sosem winegret . Brie i camembert w złotej skorupce ser camembert 2 sery brie trójkątne 2-3 jaja mąka i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Serek brie

  • Co na obiad?

    Co na obiad?

    posypujemy natką, mieszamy, dodajemy do zupy. Przepis pochodzi z magazynu Palce Lizać Brie i camembert w złotej skorupce ser camembert 2 sery brie trójkątne 2-3 jaja mąka i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Serek brie przekrawamy poziomo na dwie równe części, a camembert na 3 lub 4