Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rosół z ryby

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Rosół z ryby - składniki:
Rosół z ryby - sposób przygotowania: Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Następnie wkładamy do 2 l wrzącej wody, dodajemy liście laurowe oraz przyprawę do ryb i gotujemy na wolnym ogniu 40 minut. Solimy. Rybę czyścimy i kroimy na duże kawałki. Wywar warzywny przecedzamy przez sito, dolewamy wino i doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy rybę i gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 40 minut.
Rosół przecedzamy, doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Z kawałków ryby ściągamy skórkę i starannie oczyszczamy je z ości. Dzielimy na mniejsze porcje.
Rosół podajemy z krewetkami (obgotowanymi lub obsmażonymi) i kawałkami ryby, posypany natką.
Jak uratować zbyt tłusty rosół?