Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marmurkowe ciasto serowe z malinową kuwerturą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Marmurkowe ciasto serowe z malinową kuwerturą - składniki:
Marmurkowe ciasto serowe z malinową kuwerturą - sposób przygotowania: Robimy ciasto serowe: jajka i cukier dokładnie ucieramy, powoli dodajemy ser twarogowy i olej, a potem wymieszane ze sobą budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Wsypujemy skórkę pomarańczową. Przygotowujemy ciasto makowe: do utartych jajek z cukrem wlewamy olej i dodajemy po łyżce masy makowej. Mieszamy, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Dużą tortownicę wyściełamy papierem do pieczenia. Na sam środek wylewamy 3 łyżki ciasta serowego, na nie trzy łyżki ciasta makowego i tak do końca (ciasto, rozlewając się, utworzy warstwy). Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, wkładamy tortownicę z ciastem i pieczemy 60-70 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Robimy sos malinowy: owoce (nie rozmrażamy) wolno podgrzewamy. Wsypujemy cukier, mieszamy. Gotujemy, aż lekko zgęstnieją. Przecieramy przez sito, by pozbyć się pestek. Gdy sos zacznie tężeć, polewamy nim ciasto.

Informacje o Marmurkowe ciasto serowe z malinową kuwerturą