Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Casserole z borowików
Casserole z borowików - składniki:
Casserole z borowików - sposób przygotowania:
W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i na średnim ogniu przez minutę podsmażamy cebulę. Dodajemy kawałki mięsa, zwiększamy ogień i smażymy, aż zaczną się przyrumieniać, następnie dodajemy grzyby i smażymy na średnim ogniu jeszcze przez 2-3 minuty. Dorzucamy seler, wlewamy wino i bulion, dodajemy przecier pomidorowy, oliwki, ocet, sos sojowy i tymianek. Całość mieszamy i dusimy na małym ogniu przez około 5 minut, a na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem.
- 2 łyżki oliwy
- 1 mała pokrojona na plasterki czerwona cebula
- 100 g sarniny pokrojonej na kawałki lub innego mięsa
- albo 50 g 'mięsa sojowego' namoczonego
- 250 g świeżych pokrojonych na kawałki borowików
- 1 drobno pokrojony plaster selera
- 75 ml czerwonego wina
- 300 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 5 pokrojonych czarnych oliwek
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka tymianku
- sól morska i pieprz czarny do smaku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki