Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kaszanka z jajkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Kaszanka z jajkami - składniki:
Kaszanka z jajkami - sposób przygotowania: Posiekane cebulę i czosnek szklimy na oliwie. Dodajemy pokrojoną w cienkie paski paprykę i smażymy 2-3 minuty, aż zmięknie. Wrzucamy kawałki kaszanki i smażymy jeszcze 5 minut. Wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem oraz lubczykiem, przykrywamy i smażymy 3-4 minuty, aż jajka się zetną. Podajemy z tostami lub chrupiącą bagietką.
Jajka faszerowane guacamole

Informacje o Kaszanka z jajkami

  • Dania z jednej patelni - proste i pyszne

    Dania z jednej patelni - proste i pyszne

    sosem; możemy też posypać je dymką i sezamem. Autor: Tomek Woźniak A może coś prostego, a w dodatku niedrogiego? Polecamy smażoną kaszankę z jajkami i cebulką. Doskonała i jako sycące śniadanie, i jako obiad na szybko. Kaszanka z jajkami 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia 1 czerwona