Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kaszanka z jajkami
Kaszanka z jajkami - składniki:
Kaszanka z jajkami - sposób przygotowania:
Posiekane cebulę i czosnek szklimy na oliwie. Dodajemy pokrojoną w cienkie paski paprykę i smażymy 2-3 minuty, aż zmięknie. Wrzucamy kawałki kaszanki i smażymy jeszcze 5 minut. Wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem oraz lubczykiem, przykrywamy i smażymy 3-4 minuty, aż jajka się zetną. Podajemy z tostami lub chrupiącą bagietką.
Jajka faszerowane guacamole
Informacje o Kaszanka z jajkami
-
Dania z jednej patelni - proste i pyszne
sosem; możemy też posypać je dymką i sezamem. Autor: Tomek Woźniak A może coś prostego, a w dodatku niedrogiego? Polecamy smażoną kaszankę z jajkami i cebulką. Doskonała i jako sycące śniadanie, i jako obiad na szybko. Kaszanka z jajkami 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia 1 czerwona
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki