Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sherry z brzoskwiń
Sherry z brzoskwiń - składniki:
Sherry z brzoskwiń - sposób przygotowania:
Brzoskwinie obieramy ze skórki, drylujemy, miażdżymy, wkładamy do dużego pojemnika. Do powstałej pulpy dodajemy 1/3 letniej wody i drożdże. Po 1 dniu przecedzamy, uzyskany płyn wlewamy do gąsiora, dolewamy 1/3 wody i odstawiamy w chłodne miejsce. Do pulpy wlewamy pozostałą wodę, po 1 dniu przecedzamy i wygniatamy sok pozostały w owocach. W uzyskanym płynie rozpuszczamy cukier, dolewamy płyn do moszczu. Dodajemy pożywki i fermentujemy dalej normalnie.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki