Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wołowina w winie
Wołowina w winie - składniki:
Wołowina w winie - sposób przygotowania:
W garnku na oliwie szklimy posiekane cebulę i czosnek. Wrzucamy dobrze osuszone na ręczniku papierowym mięso, pokrojone w kostkę o boku 2 cm, i smażymy na złocisty kolor. Dodajemy pokrojoną na kawałki marchewkę, liście laurowe i ziele angielskie. Zalewamy winem oraz wodą i gotujemy 1,5 godziny na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy posiekaną natką. Podajemy z umytymi liśćmi sałaty skropionymi dressingiem przygotowanym z oliwy i soku z cytryny oraz odrobiny soli.
- oliwa do smażenia + 6 łyżek do dressingu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 500 g wołowiny na gulasz
- np. pręgi lub łopatki
- 2 marchewki
- 2 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 butelka czerwonego wina
- 2 szklanki wody lub bulionu warzywnego
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- 1 sałata
- 2 łyżki soku z cytryny lub octu balsamicznego
Zrazy zawijane, czyli pakunek ze spodziewajką
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki