Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wołowina w winie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wołowina w winie - składniki:
Wołowina w winie - sposób przygotowania: W garnku na oliwie szklimy posiekane cebulę i czosnek. Wrzucamy dobrze osuszone na ręczniku papierowym mięso, pokrojone w kostkę o boku 2 cm, i smażymy na złocisty kolor. Dodajemy pokrojoną na kawałki marchewkę, liście laurowe i ziele angielskie. Zalewamy winem oraz wodą i gotujemy 1,5 godziny na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy posiekaną natką. Podajemy z umytymi liśćmi sałaty skropionymi dressingiem przygotowanym z oliwy i soku z cytryny oraz odrobiny soli.
Zrazy zawijane, czyli pakunek ze spodziewajką