Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ostra zupa z awokado
Ostra zupa z awokado - składniki:
Ostra zupa z awokado - sposób przygotowania:
Rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek, a po chwili kurczaka i oregano. Solimy, pieprzymy, szklimy przez 3-4 minuty. Wlewamy bulion i sok z limonki, zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie (7-8 minut). Przyprawiamy do smaku. Połamane chipsy kukurydziane wkładamy do miseczek, wlewamy zupę, posypujemy awokado, pomidorami, dymkami, kolendrą i jalapeno. Podajemy z cząstkami limonki.
- 2 łyżki oliwy
- 6 pokrojonych w plasterki ząbków czosnku
- 6 pojedynczych pokrojonych w paseczki piersi kurczaka
- 1-2 łyżeczki suszonego oregano
- sól
- pieprz
- 2 l bulionu drobiowego
- 1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonki
- chipsy kukurydziane
- pokrojony w kostkę miąższ z 2 awokado
- 3 posiekanych
- sparzonych i obranych ze skórki pomidory
- 3 cebulki dymki pokrojone w plasterki
- garść posiekanej kolendry
- 1-2 posiekane papryczki jalapeno
- cząstki limonki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki