Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pebernodder czyli pieprzowe orzechy

Autor
A A A
  • Pebernodder czyli pieprzowe orzechy

    Fot. Photographer: Lukasz Zandecki

    Czas przygotowania: do 60 minut

    Poziom trudności: łatwe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pebernodder czyli pieprzowe orzechy - składniki:
Pebernodder czyli pieprzowe orzechy - sposób przygotowania: Ucieramy masło z cukrem na kremową masę. Stopniowo dodajemy jajka. Przesiewamy mąkę z sodą oczyszczoną, mieszamy ją z przyprawami i stopniowo dodajemy do masy maślanej. Gdy powstanie elastyczne ciasto, formujemy z niego kilka długich i cienkich wałeczków. Kroimy je nożem na równe plasterki (ok. 1/2 cm) i każdemu nadajemy kształt kuleczki. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 10-12 minut.
Kulki mocy - zyskaj super moce przed maratonem