Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marynowane warzywa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Marynowane warzywa - składniki:
Marynowane warzywa - sposób przygotowania: Brokuł dzielimy na części, płuczemy i blanszujemy w garnku z gotującą się wodą przez kilka minut. Odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie. Osączamy na sicie, a następnie przekładamy do miski. Kalafiora płuczemy i dzielimy na różyczki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki. Paprykę płuczemy, usuwamy środki i kroimy w paseczki, cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wszystkie warzywa wraz z pomidor-kami koktajlowymi przekładamy do miski z brokułami i mieszamy. W oddzielnym naczyniu mieszamy składniki marynaty, aż do uzyskania gładkiej masy (jeśli ktoś woli bardziej wytrawny smak, można dodać mniej cukru). Marynatą polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na noc w lodówce. Idealna przystawka do obiadu lub niezależne danie kolacyjne.

Informacje o Marynowane warzywa

  • Z mięsem czy bez? Mięsożercy testują wegańskie dania. "Smalec w dziesiątce najlepszych, jakie jadłam w życiu"

    Z mięsem czy bez? Mięsożercy testują wegańskie dania. "Smalec w dziesiątce najlepszych, jakie jadłam w życiu"

    naszych testerów przygotowali cztery potrawy ze „skwarkami” sojowymi: fasolkę po bretońsku, wegański bigos i smalec na bazie tłuszczu kokosowego, a także „gyros” - obsmażony w przyprawach seitan, czyli tzw. „mięso” pszeniczne, w towarzystwie świeżych i marynowanych

  • Jak ugotować kalafior?

    Jak ugotować kalafior?

    Magazynu Kuchnia. Autor: Anna Wrońska Zobacz także: Kalafior w cieście Marynowane warzywa Czerwone curry z warzywami

  • Jak zrobić sushi?

    Jak zrobić sushi?

    pieczoną. Sushi to nie tylko ryba. Do ryżowych zawiniątek trafiają świeże lub marynowane warzywa. Dobrze jeśli są chrupiące, można wykorzystać marchewkę, kalarepkę, zielonego ogórka. Jak zrobić sushi – po pierwsze maki Maki to sushi z glonami nori, w które zawinięty jest ryż i dodatki. Hosomaki to

  • Aperitif, pstrąg, sielawa

    Aperitif, pstrąg, sielawa

    twardo i kroimy w plastry. Cykorię dzielimy na listki i płuczemy. Składniki marynaty mieszamy w miseczce. Wrzucamy do niej wszystkie warzywa razem z oliwkami i odstawiamy na 20 minut. Na talerzu układamy marynowane warzywa i jajka. Na wierzchu kładziemy sandacza. Całość

  • Jak smakuje Wielka Brytania?

    Jak smakuje Wielka Brytania?

    . Czy będziesz wprowadzał jakieś potrawy z programu do menu swojej restauracji 'Smiths'? John Torode: Z pewnością będziemy próbować wprowadzić potrawy z kimchi - to koreańskie marynowane warzywa. Są przepyszne. W czasie programu ciągle przekomarzałeś

  • Szynka szwarcwaldzka za pół ceny, węgierska kiełbasa... 7 produktów, które w tym tygodniu warto kupić w dyskontach

    Szynka szwarcwaldzka za pół ceny, węgierska kiełbasa... 7 produktów, które w tym tygodniu warto kupić w dyskontach

    zrobić z węgierskiej kiełbasy? Fot. wlodek cala Najprostszy i pyszny sposób to, po prostu, pokroić ją w plasterki i podać jako przekąskę w towarzystwie ulubionych marynowanych warzyw i świeżego pieczywa. Można również położyć ją na tradycyjne węgierskie placki - chrupiące langosze . Jeśli masz

  • Mięso w bułce - nie tylko burgery

    Mięso w bułce - nie tylko burgery

    kolendry Sposób przygotowania: Marynujemy warzywa. Zagotowujemy ocet z wodą, cukrem i solą. Warzywa obieramy i kroimy w zapałkę o boku 3 mm (tzw. julienne). Zalewamy gorącą marynatą, studzimy i wstawiamy do lodówki na noc. Robimy klopsiki. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C. Mieszamy dokładnie wszystkie