Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa krem pietruszkowo-gruszkowa
Zupa krem pietruszkowo-gruszkowa - składniki:
Zupa krem pietruszkowo-gruszkowa - sposób przygotowania:
Pietruszki, ziemniaka oraz gruszkę obieramy, kroimy w kostkę; szalotki siekamy. Wrzucamy wszystko na rozgrzaną oliwę i podsmażamy na złoto. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na małym ogniu 20-30 minut. Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, miksujemy zupę na gładki krem. Doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką. Dodajemy śmietankę, mleko i posiekaną kolendrę i ponownie zagotowujemy. Jeśli zupa jest za gęsta, dolewamy trochę wody.
- 3 duże pietruszki
- 1 ziemniak
- 1 gruszka
- 2 szalotki
- 3 łyżki oliwy
- 2 szklanki wody
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej
- 1 szklanka śmietanki 36%
- 1 szklanka mleka 3.2%
- kilka gałązek kolendry
Informacje o Zupa krem pietruszkowo-gruszkowa
-
Wege jesień - smacznie, zdrowo, pomysłowo
Pietruszka i gruszka to zgrana para. Świetnie smakują zwłaszcza w jesiennej zupie. Krem pietruszkowo-gruszkowy 1 kg korzeni pietruszki 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 gruszka 1.5 l bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny kilka gałązek świeżego tymianku gałka muszkatołowa
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki