Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ziemniaki pieczone z rozmarynem, boczkiem i sokiem z cytryny

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ziemniaki pieczone z rozmarynem, boczkiem i sokiem z cytryny - składniki:
Ziemniaki pieczone z rozmarynem, boczkiem i sokiem z cytryny - sposób przygotowania: Boczek drobno kroimy i podsmażamy na rumiano, odstawiamy. Ziemniaki myjemy, obieramy i podgotowujemy przez 15 minut w osolonej wodzie. Półtwarde ziemniaki odcedzamy, mieszamy z sokiem z cytryny i podsmażonym boczkiem oraz posiekanym tymiankiem. Wstawiamy ziemniaki do gorącego piekarnika (180°C) na 20 minut. Podajemy jako dodatek do pieczonej szynki.
Pyszne ziemniaczki w skorupkach