Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grillowana gruszka z tymiankiem
Grillowana gruszka z tymiankiem - składniki:
Grillowana gruszka z tymiankiem - sposób przygotowania:
Gruszki kroimy na połówki, nacieramy zwykłą oliwą, karmelizujemy na patelni grillowej stroną przecięcia do dołu. Jeśli są twarde, wkładamy je jeszcze na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Okruchy chleba podsmażamy na chrupko na maśle. Upieczone gruszki skrapiamy oliwą truflową, układamy na talerzach, posypujemy okruchami chleba i listkami tymianku.
Uwaga: Robert Trzópek przygotowuje też do tego dania białe chrupki, łącząc oliwę tymiankową z maltodekstryną i podgrzewając taką mieszankę na patelni, aż utworzą się kuleczki. W sezonie można ułożyć na gruszkach cieniutkie plasterki czarnej trufli.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki