Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą
Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą - składniki:
Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą - sposób przygotowania:
Buraki myjemy, odcinamy im końce i gotujemy ok. 15 min. Studzimy je, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Rozgrzewamy oliwę, dodając brązowy cukier i ocet balsamiczny. Kiedy cukier się rozpuści, wkładamy buraczki. Mieszamy dokładnie, aby pokryły się octowo-cukrową glazurą. Doprawiamy buraki solą i pieprzem. Na talerzach układamy opłukane i osuszone liście sałaty, na nich buraczki, opłukaną i osuszoną rukolę oraz pokrojony w kostkę kozi ser.
- 1/2 kg małych buraczków
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 3 łyżki octu balsamicznego
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- garść rukoli
- 15 dag sera koziego
- do dekoracji sałata
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki