Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Migdałowa sałatka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Migdałowa sałatka - składniki:
Migdałowa sałatka - sposób przygotowania: Marchewki obieramy i kroimy na plasterki (3 mm). W głębokiej patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy marchewki, dodajemy sok z 2 pomarańczy i pół łyżeczki kuminu. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy ok. 12 min - powinny być al dente. Podduszone marchewki przekładamy do salaterki, a gdy ostygną, doprawiamy pozostałym sokiem z cytrusów, dodajemy oliwę, doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem i wstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem posypujemy mielonym kuminem, posiekaną kolendrą i płatkami migdałowymi.