Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wędzone morele z cytrusowym mascarpone
Wędzone morele z cytrusowym mascarpone - składniki:
Wędzone morele z cytrusowym mascarpone - sposób przygotowania:
Morele wędzimy w całości: w beczce (przez godzinę w zimnym dymie, następnie 20 minut w ciepłym) lub w puszce ustawionej na średnim ogniu (40 minut). Kroimy owoce na połówki, usuwamy pestki. Mascarpone mieszamy z pozostałymi składnikami i podajemy obfitą porcję takiego kremu do każdej moreli.
- 2 morele
- 150 g sera mascarpone
- 6 łyżek gęstego greckiego lub bałkańskiego jogurtu
- 2-3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 2 pomarańczy
- kilka listków mięty lub melisy
Informacje o Wędzone morele z cytrusowym mascarpone
-
Będzie dym
, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Wędzone morele z cytrusowym mascarpone (dla 2 osób) 2 morele 150 g sera mascarpone  
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki