Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekanka z rybą i cukinią

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zapiekanka z rybą i cukinią - składniki:
Zapiekanka z rybą i cukinią - sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, kroimy na nieduże kawałki (ćwiartki, albo ósemki), marchewki w cienkie talarki. Razem z dymkami układamy jarzyny na blasze wysmarowanej dwiema łyżkami oliwy. Solimy, posypujemy pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Gdy warzywa lekko zmiękną (po 20-25 min), dodajemy skropione sokiem z cytryny, posolone kawałki ryby oraz pokrojoną na dość grube półplasterki cukinię (może być ze skórką). Zapiekamy przez ok. 15 minut. Ogórka ścieramy na tarce, selera drobno kroimy. Mieszamy warzywa ze śmietaną, majonezem i serem. Doprawiamy zmiażdżonym czosnkiem, oregano, solą i pieprzem. Polewamy zapiekankę sosem i zapiekamy jeszcze przez 5-6 minut. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z podsmażonym na maśle groszkiem cukrowym oraz z surówką z pomidorów i cebuli z sosem winegret.

Informacje o Zapiekanka z rybą i cukinią

  • Menu dnia z zapiekanką z cukinią

    Menu dnia z zapiekanką z cukinią

    tależyk śniadaniowy... Aquanova Fartuch Torino 75x105 Cm... Do przygotowania tej zapiekanki możesz użyć filetów z różnych gatunków ryb, np. z dorsza, łososia lub soli. Zobacz przepis na: Zapiekanka z rybą i cukinią Partner - materiał zobacz wybrane produkty Gerlach

  • Doskonała polędwica z dorsza (PRZEPIS)

    przepisu: Andrzej Stasiak Zobacz także: Dorsz z bakłażanami Zapiekanka z rybą i cukinią Zielona pieczona ryba Tatar z dorsza z sumakiem

  • Coś lżejszego po świątecznej uczcie

    Coś lżejszego po świątecznej uczcie

    warzywa... Mniej zdrowym elementem jest dodatek żółtego sera. Przepis na zapiekankę z rybą i cukinią 1 kilogram świeżego szpinaku 6 dużych jaj 4 łyżki startego parmezanu 4 łyżki oliwy sól świeżo zmielony czarny pieprz Szpinak umyj, odetnij łodyżki, osusz i ugotuj na parze do miękkości. Wyjmij