Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lobio zupa z czerwonej fasoli
Lobio zupa z czerwonej fasoli - składniki:
Lobio zupa z czerwonej fasoli - sposób przygotowania:
Do garnka z rozgrzaną oliwą wrzucamy posiekane czosnek i cebulę. Smażymy, aż się zeszklą. Dodajemy drobno pokrojone marchewki, paprykę oraz posiekane chilli, mieszamy, smażymy 3-4 minuty. Wlewamy fasolę wraz z zalewą, sok z granatów, wodę, wsypujemy połowę posiekanej kolendry. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Następnie miksujemy na krem. Jeśli trzeba, doprawiamy. Lobio podajemy posypaną resztą posiekanej kolendry z kleksem jogurtu.
Informacje o Lobio zupa z czerwonej fasoli
-
Wege jesień - smacznie, zdrowo, pomysłowo
, wymieszaj z oliwą i octem oraz pozostałymi, pokrojonymi składnikami. Przed podaniem posyp czarnymi oliwkami. Jeśli nie posiadasz soku z granatów, po prostu pomiń jego dodatek. Zupa będzie równie pyszna. Lobio zupa z czerwonej fasoli 3-4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 marchewki 1 czerwona
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki