Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lobio zupa z czerwonej fasoli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Lobio zupa z czerwonej fasoli - składniki:
Lobio zupa z czerwonej fasoli - sposób przygotowania: Do garnka z rozgrzaną oliwą wrzucamy posiekane czosnek i cebulę. Smażymy, aż się zeszklą. Dodajemy drobno pokrojone marchewki, paprykę oraz posiekane chilli, mieszamy, smażymy 3-4 minuty. Wlewamy fasolę wraz z zalewą, sok z granatów, wodę, wsypujemy połowę posiekanej kolendry. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Następnie miksujemy na krem. Jeśli trzeba, doprawiamy. Lobio podajemy posypaną resztą posiekanej kolendry z kleksem jogurtu.

Informacje o Lobio zupa z czerwonej fasoli

  • Wege jesień - smacznie, zdrowo, pomysłowo

    Wege jesień - smacznie, zdrowo, pomysłowo

    , wymieszaj z oliwą i octem oraz pozostałymi, pokrojonymi składnikami. Przed podaniem posyp czarnymi oliwkami. Jeśli nie posiadasz soku z granatów, po prostu pomiń jego dodatek. Zupa będzie równie pyszna. Lobio zupa z czerwonej fasoli 3-4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 marchewki 1 czerwona