Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tagliatelle z mulami i szpinakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tagliatelle z mulami i szpinakiem - składniki:
Tagliatelle z mulami i szpinakiem - sposób przygotowania: Mule szorujemy i usuwamy z nich 'brody', wyrzucamy wszystkie muszle, które są otwarte. W dużym garnku rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek oraz liść laurowy, smażymy 3 minuty. Wrzucamy obrane, wypestkowane, pokrojone w paski pomidory i szpinak, solimy. Przykrywamy i gotujemy 4 minuty. Wlewamy wino, śmietankę, dodajemy szafran i mule, doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy i gotujemy, aż muszle się otworzą (czyli około 5 minut). Tym razem pozbywamy się tych, które się nie otworzyły. Zdejmujemy z ognia i trzymamy w cieple. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z sosem. Posypujemy parmezanem i podajemy.