Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tagliatelle z mulami i szpinakiem
Tagliatelle z mulami i szpinakiem - składniki:
Tagliatelle z mulami i szpinakiem - sposób przygotowania:
Mule szorujemy i usuwamy z nich 'brody', wyrzucamy wszystkie muszle, które są otwarte. W dużym garnku rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek oraz liść laurowy, smażymy 3 minuty. Wrzucamy obrane, wypestkowane, pokrojone w paski pomidory i szpinak, solimy. Przykrywamy i gotujemy 4 minuty. Wlewamy wino, śmietankę, dodajemy szafran i mule, doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy i gotujemy, aż muszle się otworzą (czyli około 5 minut). Tym razem pozbywamy się tych, które się nie otworzyły. Zdejmujemy z ognia i trzymamy w cieple. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z sosem. Posypujemy parmezanem i podajemy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki