Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krakersy na ząb
Krakersy na ząb - składniki:
Krakersy na ząb - sposób przygotowania:
Pomidorki przekrawamy w poprzek na połówki, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy je na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem, skrapiamy jeszcze oliwą i pieczemy na środkowej półce piekarnika przez 20-25 minut w temperaturze 180°C. Rozkładamy krakersy na desce lub półmisku. Na każdym kładziemy kawałek sera, mały kleks musztardy, listek bazylii i upieczony pomidorek.
- pomidorki koktajlowe
- oliwa
- sól
- pieprz
- 1 paczka wytrawnych krakersów
- ementaler
- musztarda (najlepiej Dijon)
- bazylia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki