Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Żubr na wakacjach
Żubr na wakacjach - składniki:
Żubr na wakacjach - sposób przygotowania:
Żubrówkę, sok z limonki, syrop i lód mieszamy w shakerze. Wlewamy do szerokiej szklanki z ćwiartką limonki. Uzupełniamy wodą gazowaną. (Syrop cukrowy zrobimy z 1/2 kg cukru i 2 szklanek wody - gotujemy aż cukier się rozpuści. Przelewamy do butelki, studzimy, przechowujemy w lodówce.)
- 50 ml żubrówki
- 10 ml soku z limonki
- 1 łyżeczka syropu cukrowego
- kostki lodu
- ćwiartka limonki
- 150 ml gazowanej wody mineralnej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki