Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krewetki z limonką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krewetki z limonką - składniki:
Krewetki z limonką - sposób przygotowania: Z dwóch limonek otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Oliwę rozgrzej na dużej patelni, wrzuć czosnek i smaż 30 sekund. Dodaj krewetki, smaż 5 minut, od czasu do czasu odwracając. Dodaj skórkę i sok z limonki, wlej sherry, przesmażaj jeszcze chwilę. Sparz i pokrój dwie pozostałe limonki. Krewetki nadziej na patyczki, podawaj z cząstkami limonek.
Krewetki w kokosowej panierce

Informacje o Krewetki z limonką

  • Przekąski na mecz

    Przekąski na mecz

    zapomnij też o skropieniu gotowego dania cytryną! Krewetki w maśle 24 krewetki 1 limonka lub cytryna 6 łyżek miękkiego masła 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżeczki obranego i startego na świeżo imbiru 2 łyżeczki oleju sezamowego sól pieprz Przygotuj masło