Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapka z pieczonym indykiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kanapka z pieczonym indykiem - składniki:
  • 1 kg piersi z indyka
  • 3 łyżki musztardy miodowej
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 gałązka rozmarynu
  • sól i pieprz
  • kilka kromek ulubionego przez dziecko pieczywa
  • plastry emmentalera lub goudy
  • Dodatki:
  • plastry ogórka
  • suszone pomidory
Kanapka z pieczonym indykiem - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 190°C. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy musztardą, oliwą, posiekanym rozmarynem, solą i pieprzem. Pieczemy 40 min w żaroodpornym naczyniu, przykryte folią aluminiową. Odkrywamy i pieczemy jeszcze 20 min. Kroimy mięso na cieniutkie plasterki i wkładamy między kromki razem z żółtym serem, dowolnymi dodatkami. Pozostałe mięso można wykorzystać do sałatki lub makaronu na zimno.