Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem kasztanowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem kasztanowy - składniki:
  • 300 g obranych i ugotowanych kasztanów
  • 2 obrane i umyte marchewki
  • 4 obrane ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oliwy
  • 700 ml wody
  • 300 ml pełnotłustego mleka
  • sól i pieprz
Krem kasztanowy - sposób przygotowania: Kasztany z pokrojoną w kostkę marchewką i posiekanym czosnkiem podsmażamy na maśle z oliwą. Zalewamy wodą i gotujemy 20 min. Zmniejszamy ogień, wlewamy mleko i gotujemy przez 10 min. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem miksujemy zupę, część kasztanów pozostawiając w kawałkach - do dekoracji.

Informacje o Krem kasztanowy

  • Najlepsze kasztany

    Najlepsze kasztany

    śmietaną. Jeśli chcesz, udekoruj deser kakao, polewą czekoladową lub kandyzowanymi kasztanami.   Wskazówka: do przygotowania deseru możesz też wykorzystać gotowe, niesłodzone puree z kasztanów, wymieszane ze słodkim kremem kasztanowym. Oba produkty