Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Koktajl bananowo-ananasowy
Koktajl bananowo-ananasowy - składniki:
Koktajl bananowo-ananasowy - sposób przygotowania:
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze (wraz z kostkami lodu). Podajemy w kieliszkach koktajlowych. Uwaga! W niedzielny poranek z Ukochaną, kiedy to musimy wzmocnić nasze rozedrgane serca, zastąpmy chude mleko mleczkiem kokosowym wymieszanym pół na pół z malibu. Wybranka z pewnością wybaczy to małe odstępstwo od diety Fit.
- 1/2 szklanki chudego mleka (źródło protein)
- 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę dojrzałego ananasa (neutralizuje toksyny i blokuje rozwój bakterii - także odchudza)
- 1 dojrzały banan (ma tryptofan - aminokwas - przekształca się w serotoninę odpowiedzialną za dobre samopoczucie)
- 1 łyżka miodu - najlepiej akacjowego (źródło energii)
- 3 kostki lodu
Chrupiący croissant z bananem i nutellą
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki