Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Liście szpinaku z kurkami i kurczakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Liście szpinaku z kurkami i kurczakiem - składniki:
Liście szpinaku z kurkami i kurczakiem - sposób przygotowania: Składniki sosu miksujemy na jednolitą masę, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w paski i smażymy 4 minuty na oliwie. Wlewamy wino i ocet, wsypujemy cukier. Gotujemy przez 30 min, mieszając od czasu do czasu. Gdy cebula zmięknie, a płyn się zredukuje, zestawiamy z ognia do ostygnięcia. Szpinak myjemy, osuszamy, obcinamy łodygi. Liście szpinaku mieszamy z sosem i wykładamy na talerz. Posypujemy jagodami oraz umytymi, osuszonymi i podsmażonymi kurkami. Dodajemy karmelizowaną cebulę. Grillujemy plastry wędzonego kurczaka i kładziemy na sałacie.

Informacje o Liście szpinaku z kurkami i kurczakiem

  • Kurka wodna

    Kurka wodna

    . Zalewamy bulionem grzybowym, dodajemy suszone pomidory i gotujemy 30 min. Gdy warzywa są miękkie, doprawiamy je solą i pieprzem, wlewamy śmietanę. Zupę podajemy posypaną natką. Liście szpinaku z kurkami i kurczakiem (dla 4 osób) Sos: 1 awokado