Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szwedzka zupa różana
Szwedzka zupa różana - składniki:
Szwedzka zupa różana - sposób przygotowania:
Myjemy owoce. Zalewamy je gorącą wodą i gotujemy do miękkości (około godziny), ciągle mieszając. Otrzymaną papkę przesączamy przez szmatkę. Dodajemy cukier, mąkę i jeszcze odrobinę wody. Znowu doprowadzamy do wrzenia. Rozlewamy na talerze. Posypujemy migdałami.
- 1 l owoców dzikiej róży
- 2.5 l wody
- 80-100 g cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej
- kilka łyżek migdałów w płatkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki