Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Koncentrat bulionowy drobiowy
Koncentrat bulionowy drobiowy - składniki:
Koncentrat bulionowy drobiowy - sposób przygotowania:
Mięso czyścimy, kroimy i miksujemy. Wkładamy do garnka. Natkę selera siekamy. Cebule, marchewki i czosnek obieramy, ścieramy na tarce. Mieszamy z natką selera i posiekanymi ziołami. Dodajemy do mięsa. Ziarna pieprzu i liście laurowe ucieramy w moździerzu. Wsypujemy razem z solą morską do garnka, wlewamy oliwę i białe wino. Gotujemy na małym ogniu 30 minut bez przykrycia, często mieszając (możemy podlać wodą). Lekko studzimy. Jeśli trzeba, miksujemy.
- 500 g mięsa z udek kurczaka lub indyka (bez skóry
- kości i ścięgien)
- 2 gałązki natki selera
- 2 cebule
- 3 marchewki
- 2 duże ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanych ziół: natki pietruszki; tymianku; oregano; kolendry i lubczyku
- 2 ziarenka pieprzu
- 2 liście laurowe
- 150 g soli morskiej
- 1 łyżka oliwy
- 150 ml białego wytrawnego wina
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki