Polpettine di lesso
- Ugotowane:
- 40 dag mięsa (wołowe + piersi kurczaka)
- 2 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- pietruszka
- Dodatkowo:
- 1 pęczek natki
- 1 ząbek czosnku
- skórka z 1 cytryny
- 3 łyżki tartego parmezanu
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- mąka
- olej do smażenia
Informacje o Polpettine di lesso
-
Menu dnia
. Te apetyczne polpettine przygotowaliśmy z mielonego mięsa wołowego i drobiowego oraz posiekanych warzyw, m.in. marchewki i ziemniaków. Najlepsze są zaraz po usmażeniu, więc nie dajcie polpettine czekać. Zobacz przepis na polpettine di lesso - pulpeciki z wołowiny Prosty do przygotowania deser
-
Gotuj bez resztek - inspiracje z kuchni świata
wykorzystanie mięsa i warzyw, które zostały z rosołu. Gotowe możemy podawać od razu, lub poddusić w pomidorowym sosie z dodatkiem bazylii. Polpettine di lesso Ugotowane: 40 dag mięsa (wołowe + piersi kurczaka) 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka Dodatkowo: 1 pęczek natki 1 ząbek czosnku skórka z 1
-
Bollito misto, włoski sposób na chłody
, przykrywamy garnek i gotujemy dalej na małym ogniu przez 20 min, mieszając od czasu do czasu. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami. Polpettine di lesso (Dla 6 osób) Ugotowane: 40 dag mięsa (wołowe + piersi kurczaka) 2 ziemniaki
-
Kto marnuje najwięcej jedzenia? Wcale nie sklepy i restauracje
? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Te włoskie klopsiki to dobry sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw, które zostały z rosołu. Możesz je podawać od razu lub poddusić w pomidorowym sosie. Polpettine di lesso Ugotowane: 40 dag mięsa (wołowe + piersi kurczaka) 2 ziemniaki 2 marchewki
-
Kuchnia bez resztek - inspiracje z różnych stron świata, tak jak lubisz
ugotowaniu rosołu. Te proste kotleciki możesz podawać np. z ulubionym sosem. Polpettine di lesso Ugotowane: 40 dag mięsa (wołowe + piersi kurczaka) 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka pietruszka Dodatkowo: 1 pęczek natki 1 ząbek czosnku skórka z 1 cytryny 3 łyżki tartego parmezanu 2 jajka sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki